Főoldal
Főoldal


Virtuális Kivitelezés™

A Virtuális Kivitelezés™ szolgáltatás magyar mérnöki fejlesztés, a 4D Books Épületinformatikai Kft. védjegyoltalma alatt áll 2007 februárja óta.

A szolgáltatás során a szakági kiviteli tervek alapján felépítésre kerül egy, a szakági terveket integráló háromdimenziós épületmodell.
A megépített épületmodell minden részletre kiterjed, nem hasonlítható egy látványtervhez készülő épületmodellhez, annál jóval részletesebb, pontosabb, „térbelibb”. A modellépítés során geometriai-műszaki ellenőrzést hajtunk végre, feltárásra kerülnek a tervellentmondások, a szakági tervek ütközései. A problémák tervfázisban történő feltárásával a későbbi kivitelezéskor jelentkező ellenmondások és az ezekből fakadó pontatlanságok, késések megelőzhetők.

A virtuálisan (számítógépen) megépített épületmodellnek – a tervellentmondások és egyéb problémák feltárásán és azok korrigálhatóságán túl – nagy előnye, hogy a beépítendő építőelemek mennyiségeit nagy pontossággal és részletezettséggel lehet előállítani. A tervmódosítások hatására ezek a mennyiségek az egész épületre és minden szakágra kiterjedően frissülnek.

A Virtuális Kivitelezés™ része, hogy pontos, tételes mennyiség kimutatást és árazatlan költségvetést teszünk elérhetővé, mely versenyelőnyt jelenthet egy későbbi kivitelezési ártárgyalás során.


A Virtuális Kivitelezés™ szolgáltatás igénybevételével a nettó építési költség 6-10 %-a takarítható meg.PlanMonitor letöltés

Utolsó frissités ( 2016. január 15. péntek 11:58 )